۰۸:۵۲ ۱۴۰۳/۰۵/۲۹
نگاهی کوتاه به موضوعات اقتصادی روزنامه‌ها (۲۹ مرداد ۱۴۰۳)؛

از تورم بازار مسکن تا گذری بر صحن علنی مجلس

دکه اقتصاد همچون روز‌های گذشته به بررسی گزارش‌های اقتصادی روز رسانه‌های مکتوب پرداخته است.
از تورم بازار مسکن تا گذری بر صحن علنی مجلس
کد خبر:۶۶۵

به گزارش خبرنگار اقتصاد معاصر؛ روزنامه‌های مهم کشور، امروز در گزارش‌های اقتصادی خود به موضوعات مختلفی اعم از نرخ تورم مسکن، میزان سرمایه‌گذاری در حوزه برق، واگذاری دو خودروساز ایران‌خودرو و سایپا به بخش خصوصی، وضعیت بازار نان و دیدگاه نمایندگان موافق و مخالف وزرای اقتصادی پیشنهادی پرداخته‌اند.

روزنامه دنیای اقتصاد در گزارشی با عنوان «پیام ۱۴۰۳ دماسنج مسکن» سطح جدید P/R در بازار املاک پایتخت را بررسی کرده و نوشته است: «نسبت قیمت به اجاره (P به R) در بازار مسکن تهران کاهش یافته و به عدد ۲۰ رسیده است. این کاهش نسبت به اوج سال ۱۳۹۹ (عدد ۳۱.۸) و سقف سه دهه گذشته (عدد ۲۴) قابل توجه است. اما برخلاف دوره‌های گذشته که کاهش این نسبت منجر به رونق خرید مسکن می‌شد، این بار به سه دلیل کاهش توان خرید مسکن به دلیل جهش قیمت‌ها و ناکارآمدی وام مسکن، کاهش عرضه مسکن در سال‌های اخیر و رشد شدید اجاره‌بها امیدی به رونق نیست.

«دزد تکراری خیابان استاد معین تورم را شکست داد» عنوان گزارش روزنامه فرهیختگان بود که ابعاد اقتصادی و غیراقتصادی فیلم وایرال‌شده این روز‌ها که مربوط به سرقت منزل‌های مسکونی بوده را بررسی کرده است. این گزارش بیان دارد: «افزایش شدید سرقت‌ها از سال ۱۳۸۸ تا ۱۴۰۰ و ارتباط مستقیم آن با مشکلات اقتصادی مانند تورم و بیکاری، نشان‌دهنده تاثیر شرایط اقتصادی بر ارتکاب جرم است.»

روزنامه شرق در گزارشی تحت عنوان «برق منهای سرمایه‌گذاری» نظرات کارشناسان در حوزه توسعه زیرساخت‌های نیروگاهی را بررسی کرده و بیان دارد: «مشکلات کمبود برق در ایران به یکی از چالش‌های اصلی کشور تبدیل شده است. با وجود افزایش درآمد وزارت نیرو از فروش برق به ویژه پس از افزایش تعرفه‌ها، این درآمد‌ها به نظر نمی‌رسد که به بهبود وضعیت تولید و کاهش ناترازی برق کمک کرده باشند. این مسئله باعث شده تا نه تنها صنعت کشور دچار زیان‌های هنگفتی شود، بلکه زندگی روزمره مردم نیز تحت تاثیر قطعی‌های مکرر برق قرار گیرد. طبق گزارش‌ها، درآمد وزارت نیرو از محل فروش برق به حدود ۱۷۰ هزار میلیارد تومان رسیده، اما این درآمد صرف توسعه نیروگاه‌ها و افزایش تولید برق نشده است.»

«مخمصه برق» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه هم‌میهن بود. این روزنامه مدعی شده است که تعطیلی اجباری صنایع به دلیل کمبود برق، می‌تواند خسارت‌های چند هزار میلیارد تومانی به بارآورد.

روزنامه اعتماد در گزارشی تحت عنوان «ضرورت واگذاران ایران خودرو و سایپا به بخش خصوصی» نوشت: «مشکل اصلی صنعت خودروسازی ایران به عدم خصوصی‌سازی واقعی و نفوذ دولت در مدیریت این شرکت‌ها برمی‌گردد. در حالی که بسیاری از کارشناسان معتقدند تنها راه نجات این صنعت از بحران، اجرای صحیح اصل ۴۴ قانون اساسی و خصوصی‌سازی واقعی است، اما به نظر می‌رسد دولت تمایلی به واگذاری مدیریت و مالکیت این شرکت‌ها ندارد. دخالت دولت در تصمیم‌گیری‌های مدیریتی، بدون توجه به استراتژی‌های صنعتی و اقتصادی مناسب، باعث شده که این شرکت‌ها نه تنها به سمت تولید با کیفیت و نوآوری پیش نروند، بلکه با انباشت زیان و کاهش کارایی مواجه شوند.»

روزنامه وطن امروز در گزارشی با عنوان «کجاست حامی مصرف‌کننده؟»، از وضعیت رسیدگی به شکایات مردم در سامانه‌های نظارتی صحبت و تاکید به پاسخگویی سازمان حمایت از مصرف‌کننده و تعزیرات به شکایت‌های ثبت‌شده در سامانه‌ها کرده است.

«ایراد فسادستیز نبودن به همتی» عنوان گزارش اقتصادی روزنامه جوان بود که صحبت‌های وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی در مجلس را بررسی کرده و نوشته است: «عوامل داخلی مانند بی‌انضباطی مالی و مشکلات نظام بانکی، به‌ویژه افزایش نقدینگی و زیان انباشته بانک‌ها، از جمله چالش‌هایی هستند که در زمان تصدی همتی در بانک مرکزی بروز کرده و باعث انتقادات شدید نمایندگان مجلس شده است. آنان بر این باورند که همتی اعتقادی به انضباط‌بخشی نظام مالی ندارد و در مواجهه با فساد نیز اقدامات موثری انجام نداده است.»

روزنامه خراسان هم در گزارش اقتصادی خود با عنوان «کارنامه همتی در بانک مرکزی محل بحث موافقان و مخالفان»، دیدگاه‌های نمایندگان موافق و مخالف مجلس که روز گذشته در صحن علنی مجلس شورای اسلامی صحبت کردند را مورد بررسی قرار داده است.

روزنامه جام‌جم نیز در گزارشی با عنوان «بازار، منتظر وزرای کار و اقتصاد» به بررسی دیدگاه‌های موافقان و مخالفان دو وزیر پیشنهادی امور اقتصادی و دارایی و تعاون، کار و رفاه اجتماعی پرداخته است.

ارسال نظرات